Ervaring van dr. M. v.d. Ven, longarts Rijnstate Ziekenhuis:


Voor astmapatienten

Ik zie veel patienten met astma op mijn spreekuur. Ze hebben altijd medicijnen (pufjes) nodig om hun benauwdheid onder controle te krijgen/houden.

Bij astma is vaak de manier van ademen uit balans en ervaren patienten nog steeds symptomen als benauwdheid, druk op de borst, buiten adem zijn, ondanks optimale medicatie.

Dan adviseer ik, behalve medicatie, een goede en intensieve aanpak van ademtraining.

Ik heb inmiddels meerdere patienten de Steinmetz methode laten ervaren bij het Centrum voor Adem en de logopedisten die deze training geven.

De resultaten daarvan waren zonder uitzondering (!) erg lovend: een investering voor de toekomst om je manier van ademen onder controle te krijgen.

Ik kan deze ademtraining van harte aanbevelen.


Voor hyperventilatie

Patienten met klachten van hyperventilatie (benauwd, af en toe duizelig, angstig, druk op de borst) zie ik vaak op mijn spreekuur. Als dan behandelbare lichamelijke oorzaken van benauwdheid zijn uitgesloten, adviseer ik altijd de ademtraining volgens Steinmetz bij het Centrum voor Adem.

Dit is een intensieve ademtraining die weer balans brengt in je adempatroon. De logopedisten bij het Centrum voor Adem hebben fantastische resultaten in het verleden laten zien bij patienten die ik naar hun verwezen heb.

Ik kan deze ademtraining dan ook van harte aanbevelen.