Ervaring Ed Lodder, september 2021


Ook ik ben via de KNO arts doorgestuurd naar Centrum voor Adem. Ik dacht 'wat moet ik daar nu weer doen?'. Nou, na een goede duidelijke intake kwam ik daar dan toch wel achter, want "normaal ademhalen" is toch niet zo normaal als je zou denken eigenlijk. Dus ik ook aan een sessie.
Wat mij verbaasde is dat we helemaal opnieuw gaan leren ademhalen en op de juiste manier. Nou, ik dacht dat kan ik wel hahaha -dus niet. Man wat valt dat dan tegen zeg. Gelukkig was Agnes heel erg geduldig.
Ze hadden al gezegd dat het best pittig is,maar dat het zó intensief zou zijn had ik echt niet gedacht. Eigenlijk viel het me toch best tegen. De eerste week vond ik het zwaarst. Ook heb ik toen gedacht aan opgeven, totdat Agnes bepaalde dingen zei tegen ons waardoor mijn ogen werden geopend. Ik kreeg als ware een schop onder m'n kont, maar wel een hele positieve.
De week erna ging het ook stukken beter en het kwartje was gevallen, nu nog doorzetten en vast houden. Achteraf ben ik blij dat ik hieraan ben begonnen. Het heeft zoveel van mijn klachten weggenomen. En voel me weer een heel ander mens. Niet omdat ik er zelf hard aan heb gewerkt voor dit resultaat, maar zeer zeker door de deskundige begeleiding en geduld van Agnes en Dagmar.
Dames heel erg bedankt voor jullie hulp, zonder jullie was ik hier zeker niet uitgekomen. Ik voel me gelukkig weer een heel ander mens.